Autoalarm

  • Wilt u weten wat een alarm voor uw auto kost?

Inbouwen van een autoalarm

auto_diefstal.jpg
Uw auto is gestolen? Dat geeft een hoop gedoe en kosten. Daar denkt u dus liever niet aan. Toch kunt u dat beter wel doen, want jaarlijks overkomt dit menig bestuurder. Het goede nieuws is dat een autoalarm niet alleen waarschuwt bij een poging tot inbraak, maar ook een preventieve werking heeft. Een autoalarm beschermt uw voertuig tegen diefstal. En bij Carview Quality Center kunt u terecht voor de aankoop van een alarmsysteem en voor de inbouw ervan. 
autoalarm.jpg

Verzekeringsmaatschappijen

Voor auto’s met een hoge cataloguswaarde geldt dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen eisen dat deze voertuigen voorzien zijn van een degelijk autoalarm. Wij leveren en installeren alarmsystemen van uitstekende kwaliteit in ieder soort voertuig. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of advies op maat. U hoort dan altijd zo snel mogelijk van ons.

Alarm Systemen


In Nederland wordt iedere 16 minuten een voertuig gestolen. Bovendien wordt er iedere minuut van de dag ingebroken in een auto. Dit betekent een aantal van ruim 800.000 voertuigen op jaarbasis. Met een startonderbreker of alarmsysteem maakt u het stelen en inbreken van uw voertuig praktisch onmogelijk.

Vaak stellen verzekeraars veel eisen aan de beveiliging van uw voertuig. Na inschatting van het diefstalrisico zal de verzekeraar een SCM-goedgekeurd alarmsysteem klasse 1, 2, 3, 4 of 5 eisen. Na inbouw door ons wordt er een certificaat afgegeven voor het systeem dat in uw auto is gemonteerd.

In de meeste gevallen krijgt u, op vertoon van het certificaat van het beveiligingssysteem een premiekorting bij uw verzekeraar.

Klasse 1 / Startonderbreker:


Een klasse 1 alarm is een beveiligingssysteem met tenminste een dubbele startonderbreker. Deze tweevoudige startblokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor plus een andere extra onderbreking. Het systeem is in en uit te schakelen met codesleutels of handzenders.

Klasse 2 / Alarmsysteem:


Een klasse 2 alarm is een klasse 1 beveiligingssysteem uitgebreid met een beveiliging op alle deuren, motorkap en kofferruimte. Tevens bevat het systeem ultrasonoren ten behoeve van interieurbeveiliging. Bij inbraak geeft de sirene 125 dB en geven de knipperlichten een signalering.

Klasse 3 / Alarmsysteem met hellingshoekdetectie:


Een klasse 3 alarm is een klasse 2 beveiligingssysteem uitgebreid met een hellingshoekdetector ten behoeve van het wegslepen van het voertuig of het stelen van de wielen. De sirene van een klasse 3 bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening.

Klasse 4-5 / Voertuigvolgsysteem:


Een alarm kan gecombineerd worden met een goedgekeurd track & trace systeem voor opwaardering naar beveiligingsklasse 4 of 5. Met behulp van GPS en GSM wordt de auto teruggevonden.

De terugvindpercentages van duurdere auto's zijn de laatste jaren erg laag gebleken. De meeste verzekeringsmaatschappijen eisen daarom voor deze risico-autos een klasse 4 of 5 alarmsysteem. Deze systemen hebben als doel voertuigen snel en efficient te lokaliseren bij diefstal in heel Europa. Dit gebeurt door GPS positiebepaling. Deze positiecoordinaten worden middels GSM doorgegeven aan de meldkamer. De meldkamer geeft een melding door om de auto op te sporen en terug te bezorgen bij de rechtmatige eigenaar.