Autoalarm

  • Wilt u weten wat een alarm voor uw auto kost?

Inbouwen van een autoalarm

auto_diefstal.jpg
Uw auto is gestolen? Dat geeft een hoop gedoe en kosten. Daar denkt u dus liever niet aan. Toch kunt u dat beter wel doen, want jaarlijks overkomt dit menig bestuurder. Het goede nieuws is dat een autoalarm niet alleen waarschuwt bij een poging tot inbraak, maar ook een preventieve werking heeft. Een autoalarm beschermt uw voertuig tegen diefstal. En bij Carview Quality Center kunt u terecht voor de aankoop van een alarmsysteem en voor de inbouw ervan. 


Verzekeringsmaatschappijen

Voor auto’s met een hoge cataloguswaarde geldt dat steeds meer verzekeringsmaatschappijen eisen dat deze voertuigen voorzien zijn van een degelijk autoalarm. Wij leveren en installeren alarmsystemen van uitstekende kwaliteit in ieder soort voertuig. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of advies op maat. U hoort dan altijd zo snel mogelijk van ons.
autoalarm.jpg

In Nederland wordt iedere 16 minuten een voertuig gestolen. Bovendien wordt er iedere minuut van de dag ingebroken in een auto. Dit betekent een aantal van ruim 800.000 voertuigen op jaarbasis. Met een startonderbreker of alarmsysteem maakt u het stelen en inbreken van uw voertuig praktisch onmogelijk.

Vaak stellen verzekeraars veel eisen aan de beveiliging van uw voertuig. Na inschatting van het diefstalrisico zal de verzekeraar een SCM-goedgekeurd alarmsysteem klasse 1, 2, 3, 4 of 5 eisen. Na inbouw door ons wordt er een certificaat afgegeven voor het systeem dat in uw auto is gemonteerd.
In de meeste gevallen krijgt u, op vertoon van het certificaat van het beveiligingssysteem een premiekorting bij uw verzekeraar.

Startblokkering (voorheen klasse 1)

Een auto zonder beveiligingssysteem kunt u uitbreiden met een dubbele startonderbreker. Ongeveer 30 seconden nadat u de sleutel uit het contact heeft gehaald, schakelt de startonderbreker automatisch in. Wanneer iemand zonder sleutel uw auto probeert te starten, blokkeert het systeem waardoor de auto niet gestart kan worden. Een startonderbreker heeft geen sirene.

Alarmsysteem (voorheen klasse 2)

Uw startonderbreker kunt u uitbreiden met een alarmsysteem met inbraakdetectie. Zo beveiligt u uw auto nog beter. Een omtrekdetectie zorgt ervoor dat de autodeuren, de motorkap en de achterklep zijn beveiligd. Zodra autodieven proberen om uw auto open te krijgen, gaat het alarm af en gaan de knipperlichten aan. De interieur detectie zorgt ervoor dat niemand ongestoord de auto kan openen en uw spullen kan meenemen zonder dat het alarm af gaat.


dot_rood_wit.png  Startonderbreker
dot_rood_wit.png  Omtrekdetectie (motorkap, portieren, kofferklep)
dot_rood_wit.png  Interieurdetectie
dot_rood_wit.png  Akoestische signalering (sirene)
dot_rood_wit.png  Optische signalering (knipperlichten

Alarmsysteem met hellingshoek


Naast een dubbele startonderbreker en een alarmsysteem met inbraakdetectie kunt u er nog voor kiezen om het alarmsysteem in uw auto uitbreiden met hellingdetectie. Als de hoek van de auto verandert, gaat het auto alarm af. Bijvoorbeeld wanneer autodieven uw auto omhoog krikken om uw velgen te stelen. Of wanneer uw auto met behulp van een takelwagen wordt gestolen. 

dot_rood_wit.png  Startonderbreker
dot_rood_wit.png  Omtrekdetectie (motorkap, portieren, kofferklep)
dot_rood_wit.png  Interieur detectie
dot_rood_wit.png  Akoestische signalering (sirene)
dot_rood_wit.png  Optische signalering (knipperlichten)
dot_rood_wit.png  Hellingshoekdetectie

Voertuigvolg systemen (voorheen klasse 4/5)


Een voertuigvolgsysteem heeft dezelfde beveiliging als een alarm met hellingshoekdetectie (dubbele startonderbrekers, alarmsysteem met inbraakdetectie en hellingdetectie), maar dan uitgebreid met een volgsysteem. Zodra uw de diefstal meldt, wordt het voertuigvolgsysteem op afstand ingeschakeld (voorheen klasse 4). Het is ook mogelijk om het volg systeem automatisch in te schakelen wanneer het alarm inschakeld (voorheen klasse 5).

Het signaal van uw auto wordt vervolgens doorgegeven aan een meldkamer. Zo kan de positie van de auto worden achterhaald en veilig bij u terug gebracht worden.